Σπουδές - Εξειδίκευση

Ο παιδοδοντίατρος Γεώργιος Α. Ανδρεάδης γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996, με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατόπιν, φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Περιοδοντολογίας, Βιολογίας Εμφυτευμάτων και Προληπτικής Οδοντιατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Την περίοδο 1998 έως 2000 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Σαντορίνης, της Σκύρου, και της Θεσσαλονίκης, όπου εργάστηκε ως έφεδρος υπαξιωματικός οδοντίατρος.

Στη συνέχεια (2000-2002), εξειδικεύτηκε στην Παιδοδοντιατρική στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, Leeds Dental Institute, δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές Παιδοδοντιατρικής στο Leeds, στην Αγγλία. Συμμετείχε ερευνητικά στην εξέλιξη και τελειοποίηση μικρών ενδοστοματικών συσκευών για την πρόληψη της τερηδόνας και τη θεραπεία της οδοντινικής ευαισθησίας (slow-release fluoride glass devices). Από το Πανεπιστήμιο του Leeds, έλαβε τον τίτλο Master of Dental Science (Merit). Στην Αγγλία, εργάστηκε ως παιδοδοντίατρος σε Κέντρο Υγείας και σε ιδιωτικό ιατρείο.

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (EAPD), της Βρετανικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (BSPD), της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (ΕΠΕ), και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Το οξεογόνο δυναμικό και η οξεανθεκτικότητα της οδοντικής πλάκας και η συσχέτισή τους με τη νόσο τερηδόνα» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αναγορεύτηκε διδάκτορας στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα, το Μάρτιο του 2017.

Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια ερευνητικές εργασίες*  στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Δημοσιεύσεις

Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια ερευνητικές εργασίες*  στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα.


* Συσκευές αργής απελευθέρωσης Φθορίου
Μικρή «συσκευή» [σύμφωνα με τον ορισμό της FDA] από διαλυτό γυαλί που λιώνει στο στόμα και ελευθερώνει Φθόριο συνεχώς, για όλο το 24ωρο. Eίναι αποτελεσματική στην πρόληψη της τερηδόνας και στη θεραπεία της ευαισθησίας των δοντιών ( στο κρύο, ζεστό κλπ). Η δράση διαρκεί 2 χρόνια (Andreadis G & Toumba KJ 2006) Slow-release fluoride glass devices: In vivo fluoride release and retention of the devices in children G.A. Andreadis, K.J. Toumba, M.E.J. Curzon Eur Archs Paediatr Dent 2006 Dec Tahmassebi J, Day PF, Toumba KJ, Andreadis GA. Paediatric Dentistry in the New Millennium: 6. Dental Anomalies in Children. Dental Update. 2003; 30 ():534-540.

Το ιατρείο

Από το 2003 διατηρεί εξειδικευμένο οδοντιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εξετάζει και θεραπεύει παιδιά, εφήβους και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα περιστατικά κάθε είδους με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην προληπτική ορθοδοντική, σε τραυματισμούς δοντιών, στην θεραπεία της τερηδόνας, στις οδοντικές ανωμαλίες – όπως η υποπλασία δοντιών – και στην αισθητική οδοντιατρική. Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών είναι έφηβοι, όπως και παιδιά με άγχος (ή φοβία) για τον οδοντίατρο.

Είναι ευτυχισμένος πατέρας μιας κόρης και αγαπάει ιδιαιτέρως – εκτός από την οδοντιατρική στα παιδιά – τις εκδρομές στη φύση, το διάβασμα και την παρέα με φίλους!