Συσκευές αργής απελευθέρωσης Φθορίου
siskeves-fthoriou

Μικρή «συσκευή» [σύμφωνα με τον ορισμό της FDA] από διαλυτό γυαλί που λιώνει στο στόμα και ελευθερώνει Φθόριο συνεχώς, για όλο το 24ωρο.

Eίναι αποτελεσματική στην πρόληψη της τερηδόνας και στη θεραπεία της ευαισθησίας των δοντιών ( στο κρύο, ζεστό κλπ).

Η δράση διαρκεί 2 χρόνια (Andreadis G & Toumba KJ 2006)

Slow-release fluoride glass devices: In vivo fluoride release and retention of the devices in children  G.A. Andreadis, K.J. Toumba, M.E.J. Curzon Eur Archs Paediatr Dent 2006 Dec

Tahmassebi J, Day PF, Toumba KJ, Andreadis GA. Paediatric Dentistry in the New Millennium: 6. Dental Anomalies in Children. Dental Update. 2003; 30 ():534-540.

 

Ο παιδοδοντίατρος σας είναι ο Γιώργος Ανδρεάδης.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996, με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατόπιν, φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Περιοδοντολογίας, Βιολογίας Εμφυτευμάτων και Προληπτικής Οδοντιατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου και το τελείωσε το 1998.

Την περίοδο 1998 έως 2000 εργάστηκε ως έφεδρος υπαξιωματικός οδοντίατρος ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Σκύρου, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια (2000-2002), εξειδικεύτηκε σε όλο το πεδίο της Παιδοδοντιατρικής στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, Leeds Dental Institute, στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στην Αγγλία.

Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια ερευνητικές εργασίες*  στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα και είναι υποψήφιος διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην Αγγλία, εργάστηκε ως παιδοδοντίατρος σε Κέντρο Υγείας και σε ιδιωτικό ιατρείο.

Από το 2003 διατηρεί εξειδικευμένο οδοντιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εξετάζει και θεραπεύει παιδιά, εφήβους και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα περιστατικά κάθε είδους με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην προληπτική ορθοδοντική, σε τραυματισμούς δοντιών, στην θεραπεία της τερηδόνας, στις οδοντικές ανωμαλίες και στην αισθητική οδοντιατρική. Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών είναι έφηβοι, όπως και παιδιά με άγχος (ή φοβία) για τον οδοντίατρο.

Είναι ευτυχισμένος πατέρας μιας κόρης και αγαπάει ιδιαιτέρως – εκτός από την οδοντιατρική στα παιδιά – τις εκδρομές στη φύση, το διάβασμα και την παρέα με φίλους!