Ασθενείς με αναπηρία (ΑμεΑ)

Ασθενείς με αναπηρία (ΑμεΑ), άνθρωποι με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με ελαττωμένες φυσικές ή νοητικές ικανότητες είναι μια πρόκληση για τον οδοντίατρο.

Ο παιδοδοντίατρος είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις εξειδικευμένες οδοντιατρικές ανάγκες αυτών των ασθενών.

Η εξειδίκευση δηλαδή η ειδική εκπαίδευση του παιδοδοντίατρου σε ένα μεγάλο οδοντιατρικό νοσοκομείο – LEEDS DENTAL HOSPITAL – σημαίνει αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις συνηθισμένες και μη όπως, σύνδρομο Down, σύνδρομο Asperger, αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση, κυστική ίνωση, επιδερμόλυση Bullosa, καρδιοπάθειες, κλπ.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με το συνηθισμένο τρόπο στην οδοντιατρική έδρα με τη χρήση όμως τεχνικών που αυξάνουν την ταχύτητα και συνολικά την άνεση των ασθενών. Όταν κριθεί απαραίτητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά η ενσυνείδητη χαλάρωση – μέθη (sedation) κατά την οποία ο/η ασθενής διατηρεί τις αισθήσεις του/της αλλά μειώνονται οι έντονες κινήσεις και το τυχόν άγχος.

Συγκεκριμένα περιστατικά είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν με τη χρήση γενικής αναισθησίας που συντελείται φυσικά σε κλινική με τη συμβολή αναισθησιολόγου.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η πρόσβαση στο ιατρείο -5ος όροφος- γίνεται με δύο σύγχρονους ανελκυστήρες. Η είσοδος της οικοδομής βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τα περισσότερα παιδιά ή και ενήλικες θα συνεργαστούν τελικά καλά και θα τελειώσει η θεραπεία με απόλυτη επιτυχία. 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η συστηματική προληπτική αγωγή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.